siva) (zona . prostor suvremene i medijske umjetnosti

Siva) (zona, prostor suvremene i medijske umjetnosti nastoji pozitivno redefinirati poziciju kulturne periferije otoka na kojem djeluje, shvaćajući kulturu u proširenom smislu što uključuje i svakodnevne prakse, kulturnu i umjetničku produkciju sagledane u širem društvenom i političkom kontekstu.

Osnovni sadržaj djelatnosti je podupiranje i promicanje suvremenog audio i vizualnog jezika urbane kulture te one s perifernih kulturnih pozicija, poglavito u Mediteranske regiji, podržavanje i pomaganje umjetnosti koja kao svoj izraz koristi jezike suvremene umjetnosti, medijsku kulturu i nove tehnologije (čl. 11. Statuta udruge).

Misija na lokalnom nivou je povezivanje lokalnog stanovništva kroz kulturne sadržaje i unapređenje likovne i medijske kulture otoka Korčule kao i koordinacija otočke mreže kulturnih institucija kor::net.
Misija na regionalnom i međunarodnom nivou je stvaranje i poticanje kulturne politike otoka prema suvremenim oblicima kreativnog izražavanja.

Među dugoročnim prioritetima je razvijanje međunarodne suradnje u Mediteranskoj regiji, djelovanje u lociranim poljima izvaninstitucionalne kulture, umjetničke produkcije, nezavisne znanosti i društvenog razvoja prema vrijednostima civilnog društva.

Udruga nastoji aktivno uključiti suvremeno lokalno i međunarodno stvaralaštvo u postojeće okvire tzv. kulturnog turizma koji se uglavnom oslanja na tradicionalne sadržaje. kulturne baštine.  Istovremeno stvaramo kritički diskurs s ciljem društvene transformacije ka civilnom, pravednijem, osvještenijem društvu ravnopravnih subjekata.

facebook

website

e-mail